Herstelmetingen

ROPI

ropi

De ROPI (Recovery Oriented Practices Index) is een instrument waarmee een indicatie kan worden verkregen van de mate van herstelondersteunendezorg. Door de ROPI op verschillende momenten af te nemen bij een afdeling, kan worden gevolgd in hoeverre herstel en herstelondersteunende zorg centraal staan in de behandeling, begeleiding en bejegening. Het betreft met name een procesmeting. Voor een volledig beeld is het van belang om apart van de ROPI cliënten te bevragen en op gezette tijden een cliëntmeting te verrichten.

 

Lees meer ...

I-ROC (nog geen nederlandse versie beschikbaar)

i-roc

I-ROC:
Is een evaluatie onderzoek om te meten  of het werk wat gedaan wordt van (herstellende) waarde is voor degenen die er gebruik maken

De organisatie die dit heeft ontwikkeld (Penumbra, Schotland) streeft ernaar om de mensen waarmee ze werken te helpen herstellen zodat zij hun eigen potentieel weer in kunnen zetten en men vind het belangrijk voor de cliënt om te weten of wat ze doen ook werkt.

De Individuele Recovery Outcomes Counter (i.roc) is een uitkomstmaat gecreëerd door Penumbra om het herstel van mensen te meten.
Herstel gedefinieerd als een zinvol leven met of zonder de aanwezigheid van geestelijke gezondheidsproblemen.

I.roc is een gefaciliteerd self-assessment vragenlijst en bestaat uit 3 indicatoren voor elk van de 4 gebieden van HOOP die de basis van Penumbra’s model van welzijn vormen.
Elk van de indicatoren is gevalideerd als een belangrijke factor voor Herstel.

Voor meer informatie bezoek de website:

website phenumbra:

Lees meer ...

Herstelspiegel

lentis

De herstelspiegels kunnen gezien worden als een goed alternatief voor de ROPI en zijn inmiddels erkend door Menzis als meetinstrument over herstel.
Deze herstelmetingen bestaan uit twee onderdelen nl.

  1. Dossiercheck (2)
  2. spiegelbijeenkosten

De dossierchecks worden op afstand gedaan door 2 medewerkers.
De herstelspiegel, waarbij hulpverleners op tribune zitten en horen/zien wat hun eigen cliënten vertellen over hun herstelbeleving, duurt een uur met twee gespreksleiders en het team op de tribune. De resultaten van de dossiercheck en de herstelspiegel worden teruggekoppeld aan het team .
Een tweede dossiercheck na een bepaalde periode én de resultaten van de herstelspiegel worden bij elkaar gelegd om vast te stellen of het nieuw geleerde over herstel aantoonbaar in de praktijk wordt uitgevoerd. Deze resultaten worden teruggekoppeld aan het team .
Afhankelijk van het resultaat worden nieuwe metingen uitgevoerd. Er wordt gekeken wat nodig is om de vorderingen in de praktijk goed in beeld te brengen en waar nodig in de praktijk uitgevoerd

Archief

augustus 2020
M D W D V Z Z
     
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31